Melyik képzés mire lehet jó?

Mit tanuljak?

Mit tanuljak?

Mit tanuljak?

Miért nem mindegy, mit választasz?

2018. február 23. - Magdolna Darmó

eye-3001154_960_720.jpgIgazán szerencsés vagy, ha Te pontosan tudod, hogy mit miért akarsz tanulni. Sokan azonban nem tudják. Rengeteg iskola, nagyon sok tanfolyam és tréning van ma a piacon, igazán nehéz eldönteni.

Valahogy úgy lehet vele az ember, mint egy igazán kiváló étteremben, ahol csupa olyan fogás van az étlepon, amelyet kimondottan kedvelsz, s rettentő nehéz eldönteni közülük, hogy vajon melyiket rendeld, hisz mindegyik ínycsiklandozó.

Nos, a hozzánk forduló emberek zöme hasonló képpen van ezzel. Tanulna ezt is, azt is, csinálná ezt is, azt is, tetszik neki ez is, az is, így a döntés valóban nem könnyű. Pláne úgy nem, hogy igazából nagyon kevesen vannak tisztában a képzések valódi tartalmával, továbbá azzal, hogy mit tudnak a későbbiekben kezdeni velük. Ebből a szemponmtból teljesen mindegy, hogy szakmai képzésről, vagy valamilyen kompetenciafejlesztő tréningről van-e szó.

A leírások java része marketing szöveg, nincs benne az, ami valóban informácó lenne. Csábító, figyelemfelkeltő _. még szép, hisz marketingesek ezrei dolgoznak azon, hogy ez így legyen. Nos, hanyagoljuk kicsit a marketinget, s nézzünk a kulisszák mögé: melyik képzés mire jó, mit tanulhatsz ott, mire használhatod a megszerzett tudá-st, ha egyáltalán használhatod valamire, mivel nem minden képzés üti meg a használhatóság-hasznosság mércéjét.

Ez a blog azért indult, hogy a képzésekről adjon némi tájékoztatót mindenkinek. Azok hasznosságáról, felhasználhatóságáról, hogy miért jó, milyen előnyökkel járhat a számodra, hogyan tudsz igazán profitálni belőle. Nyilván, adja magát, hogy csak olyan képzésről fogok írni, aminek van haszna - a többi szóra se érdemes.

Felkészültél? Van kedved velem tartani? Akkor szívesen látlak blogomon, s lássuk, mi mire való! 

D.M.

A bejegyzés trackback címe:

https://mit-tanuljak.blog.hu/api/trackback/id/tr7213691946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása